Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират стадион "Огоста" в Монтана

В Монтана започна ремонт на спортната база. Столична фирма ще подобри още тревното покритие на стадион "Огоста". През миналата година ръководството на клуба хвърли много средства. Теренът бе значително подобрен и сега ще има само козметични корекции. Подменят се чимовете пред двете врати и се отстранява изсъхналата трева.

Ремонтират се и съблекалните на мъжкия тим. Там отдавна плачеше за реконструкция. Ще бъде поставена дървена ламперия, окачен таван, нови врати. Вече е заграден с мрежа изкуственият терен в комплекса. Поставено е и осветление. Четири огромни прожектори ще осветяват игрището. Очаква се то да бъде изпробвано на 30 юни. Това ще бъде определен областния победител в турнира за ветерани.

"До края на месеца всичко това ще приключи, за да може да се води нормален тренировъчен процес. Поставено е и ново електронно табло във волейболната зала. Ние не хленчим на държавата за пари, а в тези трудни времена успяваме сами да се справяме. В школата на ФК Монтана тренират 202 деца, което е рекорд в клубната история. Именно за тези деца и тези които тренират волейбол, баскетбол и други спортове го правим", сподели кметът на Монтана Златко Живков.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна