Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потенциален инвеститор за "Ботев" Враца

Инвестиционен фонд от Европа има намерение да налее пари във врачанския "Ботев", стана ясно след проведеното Общо събрание на ПФК "Ботев". Тъй като преговорите с потенциалния инвеститор са в напреднала фаза, членовете на Управителния съвет решиха да насрочат извънредно общо събрание за след 2 седмици, когато ще трябва да е известно всичко за бъдещето на футболния клуб. Така 29 юни- Петровден, може да се окаже ключова дата за врачани.

Кметът на Враца инж. Николай Иванов, който е член на Управителния съвет, гарантира пред медиите, че "Ботев" ще играе в елита и през следващото първенство. Градоначалникът обаче допълни, че е възможно участието да е и със скромните средства, отделени от общината.

Шефовете на "Ботев" отложиха с 2 седмици и приемането на нови членове в клуба, тъй като не пожелаха да поставят потенциалния инвеститор в стресова ситуация, при която той да не е наясно с кого преговаря. Никой от шефовете на "Ботев" не опроверга, но и не отрече националността на капитала. А футболните фенове във Враца вече умуват над това дали френски, италиански или испански капитали биха се насочили към любимия им тим.

По изчисленията на управата, врачанският клуб се нуждае от 1 380 000 лева, за да участва нормално в следващото първенство. Подготовката на врачани започва на 27 юни, когато се очаква старши- треньорът Антони Здравков да събере играчите си, за да ги запознае с конкретните си изисквания.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна