Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приложното колоездене в Монтана с 27- годишна история

Отборът по приложно колоездене на 8 СОУ "Отец Паисий" Монтана е вицерепубликански шампион на страната, за деца до 15 години. При малките - до 12 години за сега води в класирането.

При децата до 15 години момичетата и момчетата на треньорките Светла Средкова и Илонка Йорданова заеха първо място в Правец и трето в Челопеч, което ги нарежда на второ място в крайното класиране.
 
В отбора са Цветелина Франкова, Ана Йорданова, Станимир Малинов и Мартин Крумов. В индивидуалното класиране Мартин е първи при момчетата.

При децата до 12 години до момента се проведоха два кръга. В София Монтана не участва, а в Благоевград 8-мо училище са първи. Тъй като кръговете в Силистра и Албена пропадат, и ако не се проведат други в Монтана се надяват да са шампиони.

Вече 27 години 8-мо училище в Монтана развива спорта приложно колоездене. 25 пъти отборът е шампион на страната в 31 годишната история на приложното колоездене, уточни директорката Юлия Николова. Много от децата на школото са част от националните гарнитури на страната.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени