Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианци поемат управлението в ПОФК "Ботев" Враца

Италианци ще управляват професионален общински футболен клуб "Ботев" /Враца/ - това стана ясно след проведеното днес ново извънредно общо събрание на клуба. На форума се случиха анонсираните вече събития - тръгнаха си досегашните хора от управата: президентът Чавдар Атанасов, спортно-техническият директор Пламен Николов и административният шеф Юри Николов. Вместо тях най-висшият форум прие за свои нови членове Пепино Тири, Салваторе Спило, Алберто Витори /който пропусна събранието, тъй като в момента е в Лондон/, Луиджи Тири, Ангел Иванов, който е председател на комисията за младежта и спорта към местния парламент и кметът на Враца Николай Иванов.

Тричленен управителен съвет ще ръководи бъдещето в "Ботев", начело на който беше избран мениджърът Пепино Тири, а освен него в ръководния орган влизат Ивайло Рачев, като представител на инвеститорите, и Момчил Калистратов, който е член на общинския съвет на Враца. Новите управници назначиха още днес местната легенда Валентин Станчев за спортен директор и обещаха да разяснят останалите назначения до края на седмицата.
Чавдар Атанасов, президент на ПОФК "Ботев" Враца
 
На тръгване бившия вече президент на "Ботев" Чавдар Атанасов довери, че оставя клуба с около 200 000 лева задължения, което според него не било голям проблем, имайки предвид останалите футболни клубове в България:

"Освен благодарност от кмета, получих такава и от футболистите, чрез едно обръщение по медиите - това е най-важното за мен като оценка за работата ми, тъй като аз съм работил в името на тези момчета."

Чавдар Атанасов си тръгна с личния автомобил, в който се качиха Пламен Николов и Юри Николов. Преди това бившият президент отхвърли обвиненията, които под формата на слух битуват във Враца, че той и колегите му са ограбили футболния клуб. Атанасов призова всеки обвинител да докаже тезата си.

Новите управници също подходиха по европейски и благодариха на предшествениците си за постигнатото. Новият председател на управителния съвет Пепино Тири обеща по-големи успехи за всички, които обичат "Ботев". Още от новия шеф на управителния съвет на клуба:

"Бъдещето ще е отлично. Искам преди всичко да благодаря на старото ръководство на футболния клуб. За всичко онова, което са направили за „Ботев”. Аз съм сигурен, че ние ще направим същите добри неща на много по-високо ниво и с по-сериозни успехи! Ние сме професдионалисти, които работят в сферата на футбола. Имаме огромната чест, удоволствието и щастието да работим с толкова компетентен човек като Валентин Станчев."

Новият спортен директор Валентин Станчев пък благодари на досегашния си клуб "Черно море", в който и до днес продължава да се води на работа:

"Едно голямо „благодаря” на хората, които се обърнаха към мен, както и на хората от клуба, в който още работя /"Черно море"/, от които научих много неща. Едно е ясно - ние идваме да правим сериозен клуб, да го изградим с добри футболисти, който след време ще донесе успехите, които ние искаме. Нека всички, които обичат „Ботев” да бъдат спокойни, нека обществеността ни повярва, защото ние идваме да правим хубави неща."

Новите управници на "Ботев" обещаха в петък да обявят намеренията, щаба и амбициите си. Факт е обаче, че предаването на властта във футболния клуб премина без разправии, каквито обикновено се случват в град като Враца.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна