Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече пари за детско-юношеския волейбол

В Курортния комплекс Златни пясъци се състоя редовното Общо събрание на Българската федерация по волейбол. Данчо Лазаров бе преизбран за президент на Федерацията, нови 8 члена влязоха в Управителния съвет, който е в състав от 25 души. Какви други решения бяха взети, научаваме от Снежка Гечева, старши треньор на видинския клуб по волейбол "Бдин Вида", която също взе участие в общото събрание.

"Събранието премина много хармонично, конструктивно, прието бе решение, че трябва да се обърне повече внимание на детско-юношеския спорт. За целта към сегашния бюджет за развитие на детско-юношеския спорт бяха заделени още 200 хиляди лева. Това пряко касае видинския клуб, защото сме школа, която развива именно детско-юношеския волейбол. Друго от облекченията за клуба е, че вече съдийските такси за всички зонални и регионални турнири ще бъдат поемани от федерацията. Друга хубава новина е, че ще има заделени още средства според успехите на всеки клуб. Получихме видео материали от семинарите на Силвано Пранди. Представена бе и визията на федерацията за следващите години. Стана ясно, че ще кандидатстваме за домакинство на Европейското първенство 2015 г. Поставен бе и въпросът как Българската федерация по волейбол би могла да подпомага ученическия спорт и по-конкретно идеята да има по двама картотекирани играчи в отбор. Отчетено бе, че изминалия 4-годишен мандат е бил успешен заради успехите, които бяха постигнати на ниво Световно първентсто, Олимпийски игри, отделно значително развитие на кадетските отбори, където и видинската школа има своите представители. това са Гергана Георгиева, Йоана Христова, Симона тодорова, която е сред Олимпийските надежди."
, каза за РАДИО ВИДИН Снежка Гечева.

"В най-близко бъдеще пред видинския клуб "Бдин Вида" предстои участие във финали на мини-волейбол на 20 и 21 октомври в София. След това започва шампионат 2012/2013 година, на 17 и 18 ноември започваме с девойки старша възраст, започват и регионалните състезания на всички възрасти", добави старши треньорът на видинския волейболен клуб.
По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени