Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията налага пропускателни пунктове в района около паметника на Васил Левски в София

Полицията налага следобед пропускателни пунктове в района около паметника на Васил Левски в София от съображения за сигурност.

Граждани ще бъдат пропускани срещу легитимация и след проверка. Футболни привърженици заявиха, че нямат никакви намерения за участие в безредици. Пред "Хоризонт" Димитър Байлов от Националния фенклуб на "Левски" беше категоричен, че до момента няма случаи на опити за въздействие върху фенове с цел участието им в провокации в центъра на София.

Не знам от къде идват тези информации за метежи и за бунтове, и за насилие. Всеки си спряга тази тема и си я развива, както на него му е удобно. Крайно ми е неприятно, че за сетен път се обсъжда това нещо, за сетен път някой някъде спуска някакви мероприятия, които нямат нищо общо с действителността.

Сините ултраси ще бъдат пред паметника на Васил Левски, но часове преди официалното честване вечерта. 

Няма да отидем там да създаваме проблеми, да създаваме метежи, да водим битки с някой. Няма как да организираме и да прокламираме безредици.

Пред "Хоризонт" началникът на сектор "Сигурност" към Столична община Красимир Димитров обясни какви мерки ще бъдат взети:

На паметника "Левски" ще бъде затворено движението в 15.00 ч. за автомобили от бул. "Княз Ал. Дондуков" в посока бул. "Васил Левски" и от ул. "Оборище" също в посока бул. "Васил Левски" и паметника. Гражданите могат да влизат само от подходите на улица "Оборище" към "Васил Левски" и от "Дондуков" по "Васил Левски", където ще има техническа проверка.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна