Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сидеров: Ако не бъдат приети предложенията ни, "Атака" ще преосмисли участието си в този парламент

Снимка: БГНЕС

От "Атака" ще предложат промени в Закона за вероизповеданията, с идея да спрат исканията на Главното мюфтийство за връщане на джамиите. Волен Сидеров предупреди, че тяхното отхвърляне може да застраши крехкия кворум в парламента. Сред другите предложения на "Атака" отново е новините на турски език по БНТ да бъдат премахнати.

"Атака" ще настоява за декларация, която да отмени декларацията за Възродителния процес, ще иска и признаване на геноцид спрямо българите в Османската империя.

"Атака" поиска нулева ставка ДДС за лекарства и учебници, да се премахне плоският данък и да се развалят договорите с ЕРП и концесионерите. Ако не бъдат приети предложенията, "Атака" ще преосмисли решението си дали да бъде част от този парламент, каза Волен Сидеров.

Ако започнат да обясняват: "Ама този няма пари", значи, когато искаш да ставаш премиер, не можеш да кажеш няма пари. Ще  намериш пари, или пък ще кажеш: "Аз не мога да се справя, отстъпвам на Сидеров. Той знае как да се справи".

Сидеров предупреди, че МВР и общината не трябва да допускат провокации тази вечер при честването на гибелта на Васил Левски. Увери също, че на шествието на "Атака", което ще бъде отделно от останалите, ще бъдат взети мерки да не се допускат провокации. Друг е въпросът, че постът министър на вътрешните работи би трябвало да бъде в ръцете на "Атака" и тогава само ще има сигурност.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна