Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава разследването на случая със заложената бомба в кантора на частен съдебен изпълнител

| обновено на 24.02.14 в 15:46

Образувано е досъдебно производство по случая с подхвърленото взривно устройство в кантората на частния съдебен изпълнител Петко Илиев в Пловдив. Разследването продължава. Съмнителният пакет, съдържащ експлозив, беше открит и обезвреден.

Образуваното досъдебно производство се наблюдава от пловдивската окръжна прокуратура, съобщи говорителят й Галина Андреева: 

На този етап се извършват множество разпити на свидетели. На органите на МВР е възложено установяване на извършителя на деянието, а от страна на прокуратурата е назначена и експертиза, която следва да установи вида и количеството на взривното вещество и евентуалните щети. Иззети са записи от охранителните камери на обекта.

Петко Илиев ръководи една от най-натоварените кантори в града и поддържа голям екип. Единственият му коментар до момента е, че няма представа кой е поставил взривното устройство и с каква цел. Той е движил делата на известни клиенти на прокуратурата като фамилията Рашкови, Сотир Янков – наричан цитрусовия бос, длъжници на "Топлофикация" и други. 

Петко Илиев се е преместил в новопостроената сграда миналата година. Преди това кантората на Илиев е била на друг близък адрес, където още стоят обозначителните табели.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна