Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Соня Йончева ще замести Анна Нетребко във Виена и Лондон

| обновено на 05.03.14 в 17:33
Соня Йончева на бала в Земперопер
Снимка: личен архив

Соня Йончева, която прави феноменална кариера и бързо се превръща в звезда на световната оперна сцена, ще се представи в Кралската опера Ковънт Гардън - Лондон през април и Щатсопер Виена в началото на май, в операта "Фауст" от Гуно. Тази възможност идва след неочакваното оттегляне на световноизвестната оперна дива Анна Нетребко.

Рускинята, която е в Рим за спектакли на операта "Манон Леско" от Пучини под палката на Рикардо Мути, съобщи в социалните мрежи, че ще се оттегли от ролята на Маргарита. Тя трябваше да бъде звездата в три постановки на оперния шедьовър - в Ковънт Гардън - Лондон, Виенската Щатсопер и Баден-Баден.

Много съжалявам, че трябва да откажа ролята. След дълго обмисляне и усилена подготовка, аз стигнах до извода, че ролята не е подходяща за мен. Много ми е тъжно, че разочаровам моите почитатели в тези градове и се надявам, че те ще разберат трудното решение, което трябваше да взема. Очаквам с нетърпение да се върна на сцената на Кралската опера през 2015 г. - написа в профила си във Фейсбук Анна Нетребко.    

След датите на участията й във "Фауст" в Ковънт Гардън - 4, 7, 17 и 22 април, Соня Йончева, която дебютира във Виенската държавна опера в "Ромео и Жулиета" от Гуно под диригентската палка на Пласидо Доминго през юни 2013-а, ще се върне и на тази престижна сцена - на 2-ри, 5-и и 10-и май 2014 г. Наскоро тя обра овациите на бала в Земперопер именно с Ария на Маргарита от "Фауст".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!