Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феликс Нойройтер с победа в слалома от световната купа в Кранска гора

Феликс Нойройтер с победа в слалома от световната купа в Кранска гора
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Феликс Нойройтер спечели слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в словенския зимен курорт Кранска Гора. Германецът беше втори след първия манш, но със солидно второ спускане стигна до успеха. Така той записа четвърта победа за сезона и общо девета в кариерата си за Световната купа, с което се изравни с легендата на германските алпийски ски Маркус Васмайер.

На второ място на 59 стотни се нареди друг представител на Бундестима Фриц Допфер, който за първи път през кампанията стигна до място на подиума. Трети остана бронзовият медалист от Сочи Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с изоставане от 79 стотни.

Олимпийският шампион Марио Мат имаше аванс от 5 стотни на върха пред Нойройтер след първия манш, но във втория пропусна врата и отпадна.

Световен първенец в дисциплината Марсел Хиршер (Австрия) финишира пети на 95 стотни. Така той се върна на върха на генералното класиране с 1050 точки, като изпревари с 4 точки втория Аксел Лунд Свиндал (Норвегия). Французинът Алекси Пентюро и трети с 819 точки.

Стефан Присадов не завърши първия манш.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна