Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студио спорт 5.08

Стефан Генов: „Подготовката ни премина добре“

Наставникът на Ч.море Стефан Генов даде пресконференция днес преди старта на шампионата срещу Монтана. Той каза, че отборът е добре подготвен. 10 контроли изиграха варненци през подготовката. В тима са 4-ма нови. „Всеки човек се адаптира по различен начин в нова обстановка. На новите ще е нужно време. Радвам се и не само аз на завръщането на Манолов в тима. Той ще е напълно готов по средата на полусезона. С играта на Монтана съм запознат. Те ще играят по-затворено. В отбора има 10 нови футболистси с добри визитки. Стефан Грозданов е добър специалист, доказал се в родното първенство. Ние мислим само за победата в този мач”, каза Генов. Той се обърна с молба към феновете на отбора да бъдат малко по-търпеливи и толерантни към тима в тежките моменти. „Трябва да сме едно цяло – отбор и фенове”, каза Генов. Пред отбора поставената задача е по-добро представяне от миналата година, когато „моряците” станаха шести. Тодор Колев със сигурност пропуска първия мач.

 

Григор отпадна във Вашингтон

Григор Димитров отпадна на осминафиналите на турнира във Вашингтон. Нашият състезател не успя да преодолее сърбина Янко Типсаревич. Григор отстъпи с 4:6, 2:6. С участието си на турнира българинът спечели 45 точки и 14 050 долара.

 

19 държави изпращат своите звезди на ЕП по плажен тенис в Албена

Състезатели от 19 държави са дали заявка за участие в европейското първенство по плажен тенис в Албена. Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 16 до 18 септември т.г. При мъжете ще участват 36 двойки, а при жените и в смесените двойки – по 29.

„България за първи път ще бъде домакин на състезание от подобен ранг. В Албена ще пристигнат европейските звезди на плажния тенис, тъй като водещите страни, като Италия, Франция и Испания, са заявили участие. Предстои да се пристъпи към поименните заявки. Страната ни има право на по 3 двойки при мъжете и жените и на две в смесените двойки“, заяви генералният секретар на БФТ Георги Дончев.
Припомняме Ви, че тази година Албена домакинства и на първия международен турнир по плажен тенис в страната ни, който бе от календара на ITF. Курортът бе отличен от федерацията с купа за отличната организация. 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени