Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управляващите отхвърлиха за пореден път искането на ГЕРБ за анкетна комисия за преградата по границата

Снимка: БГНЕС
Народните представители от Коалиция за България, ДПС и "Атака" отхвърлиха поредното предложение на ГЕРБ да бъде създадена временна анкетна комисия, която да проучи разходването на бюджетни средства за изграждане на защитно съоръжение по границата в зоната Елхово - Болярово.

Валентин Радев от ГЕРБ обясни в мотивите си, че вместо МВР да бъде изпълнител на този проект, всичко е прехвърлено на Министерството на отбраната, което е довело до оскъпяване му.

Временната комисия може да установи кой направи така, че вместо МВР да бъде изпълнителят на този проект, всичко беше прехвърлено на Министерство на отбраната и то на Сухопътни войски. Проектът е струвал 2,6 милиона лева, 3,225 милиона лева, 5,1 милиона лева да е струвал. Само министърът на отбраната вероятно не е разбрал, че Сухопътни войски не могат да го направят това, че отдавна няма Строителни войски и че Министерство на отбраната, когато върши нещо, го върши доста скъпо - 4 милиона взима отгоре. Очевидно ще бъдат оплетени и генерали в него. Тук става въпрос за вода, с която се бърка бетон и която е три пъти по-скъпа от питейната вода в населените места. Те със светена вода ли бъркат бетона, коментира Валентин Радев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна