Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията издирва нападателите, убили Борислав Манджуков

Снимка: БГНЕС

Полицията продължава да издирва нападателите, които разстреляха варненския бизнесмен Борислав Манджуков снощи в София. 39-годишният мъж беше прострелян с два куршума. Това показва и експертизата на съдебния лекар, посетил мястото на инцидента. 

За момента от МВР не съобщават какви са версиите, по които работят за убийството. Все още се издирват и хора, които са чули или видели нещо, свързано с инцидента. Полицаите вече са прегледали записите от видео камерите в района на стрелбата.

Тялото на 39-годишния варненски бизнесмен беше открито във входа на жилищен блок в затворен комплекс, намиращ се на столичния булевард "България". Първоначалните информации бяха, че Манджуков е починал от наръгване с нож. Впоследствие обаче са намерени две огнестрелни рани, както и гилзи от изстреляните куршуми. 

В последните години известният в миналото варненски бизнесмен предпочиташе да стои далеч от обществения интерес. За последно името му нашумя като част от организаторите на канал за трафик на цигари. Той попадна в полезрението на МВР по време на акцията "Цигараджиите" по времето, когато вътрешен министър беше Цветан Цветанов. Преди близо 10 години пък съпругата на Манджуков Галя Пеева беше отвлечена във Варна, а след това освободена. Тогава се заговори, че бизнесменът е платил над 1 милион лева за свободата на жена си. По-късно полицията във Варна задържа и един от похитителите.

Срещу Манджуков има десетки висящи дела и досъдебни производства в полицията. Говори се, че той е собственик на няколко чейнджбюра, хотели и вериги от заведения и чалготеки.

До момента няма преки доказателства за това, че 39-годишният мъж е имал бизнес отношения с руски и украински бизнесмени, каквито информации се появиха веднага след убийството.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна