Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът: Вече не съм притеснен по отношение на оградата на границата с Турция

Снимка: БГНЕС

След като дебатираха през целия пленарен ден, депутатите решиха да гласуват утре дали да бъде създадена временна анкетна комисия, която да разследва изразходването на бюджетни средства за 30-километрова ограда на границата с Турция. 

По време на дискусията министърът на отбраната Ангел Найденов заяви, че вече са направени няколко проверки, които са констатирали пропуски. Ще бъдат издадени и заповеди за налагане на санкции. Министърът обаче коментира, че няма установени закононарушения или отклоняване на средства.
Нямам и няма да имам никакви възражения срещу създаването на анкетна комисия. Разбира се, решението е на народните представители. Имате ли представа, че в момента не могат да стигнат колите, които развозват бетона - заради силно пресечения терен, а питате какви били цените и откъде била водата. Това просто е абсурдно. Направете си поне труда да погледнете за какво става дума. Идете на място и вижте хората, че работят на предела на силите си, каза Найденов.

И премиерът Пламен Орешарски е категоричен, че процедурите са спазени.
Не знам кой от представителите на фирмите вечер на маса какви неща е говорил. Те вероятно ще бъдат интересни на прокуратурата също, но след доклада на инспектората аз не съм притеснен по отношение на тази ограда, в началото бях, заяви Орешарски.

БСП, ДПС и "Атака" заявиха, че няма да подкрепят създаването на временната парламентарна комисия.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна