Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станишев: Резолюцията на ЕП е скандална, имаме наши интереси

Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев определи като скандална резолюцията на Европейския парламент за налагане на санкции на руските енергийни компании и евентуално прекратяване на всички споразумения с Русия.

Станишев посочи, че проектът е важен за страната ни като заобикалящ проблемните газови трасета през Украйна и припомни кризата с доставките на синьо гориво от 2009 година. Тогава само за две седмици България понесе щети за 200 милиона евро, каза в Кърджали лидерът на БСП.

Това решение не е справедливо към България, първо. Второ - този, който иска да наказва Русия защо не спрат "Северен поток". Защо вечно ние трябва да плащаме сметката за съперничеството на големите, докога? Ние имаме наши интереси. Това решение на Европейския парламент е абсолютно политическо. Ей така, на изпроводяк да се покаже Европейският парламент! Питайте евродепутатите от ГЕРБ - петимата, които са там, са гласували срещу "Южен поток" - те чии интереси защитават! Абсолютно безотговорно към България поведение, каза Станишев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени