Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Гвоздейков: Не искам самоцелно да бъда президент на БФАС

Георги Гвоздейков засега е единственият кандидат за поста председател на БФАС
Снимка: www.autoclub.bg
С едночасова пресконференция бившият генерален секретар на Българската федерация по автомобилен спорт Георги Гвоздейков стартира предизборната борба за поста на президент на автомобилния спорт у нас.

Преди срещата с медиите кандидатът за мястото на Радослав Козлеков сегашният президент на БФАС Георги Гвоздейков раздаде своята програма за развитие на спорта, по която той е работил в продължение на повече от 3 месеца и е със срок до 2020-а година.

Той категорично заяви, че не просто иска властта във федерацията, а я иска, за да направи коренни промени в нейната работа и заради липсата на тези промени спортът продължава да се движи надолу.

Новият избор на управителното тяло и неговият президент трябва да бъде направен на Общо събрание на 30-и май в залата на Българския червен кръст в столицата, като то беше свикано от сегашната управа на БФАС, след като на 4-ти април членуващите във федерацията автомобилни клубове не приеха нито отчета за миналата година, нито бюджета за сегашния сезон, който върви от февруари месец насам.

За момента не е ясно кои ще бъдат конкурентите на Гвоздейков, чиито кандидатури може да бъдат издигнати далече преди изборите на 30-и май, но също така и в деня на самото събрание.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна