Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ГЕРБ предупредиха за увеличение на цената на тока

Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ предупредиха за предстоящо „драстично увеличение“ на цената на тока. По думите на депутата от енергийната комисия Ивайло Московски, дефицитът в системата на енергетиката вече е около 3,5 млрд. лева. Само за последните три месеца загубите в енергийния сектор възлизат на над двеста милиона лева, изчисли Ивайло Московски.
   
От популизъм социалистите започнаха да си реализират социалната политика чрез цената на тока. Повече тази система не може да издържи.

От ГЕРБ за пореден път поискаха оставката на правителството и персонално на енергийния министър Драгомир Стойнев със следните мотиви:

Те са абсолютно в несъстояние да поддържат системата най-малко в някакъв баланс. Не говоря за никакъв растеж.

От партията на Бойко Борисов коментираха и думите на лидера на БСП Сергей Станишев, който вчера в Кърджали определи като скандална резолюцията на Европейския парламент за налагане на санкции на руските енергийни компании и евентуално прекратяване на всички споразумения с Русия. По този повод евродепутатът Андрей Ковачев заяви:

Това означава, че той е изолиран от собствената си партия - Партията на европейските социалисти - 76 от европейските социалисти са гласували "за" резолюцията, 64 са се въздържали, като само един социалист е гласувал против - каза Андрей Ковачев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна