Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огромни задръствания в София заради силния дъжд

| обновено на 26.05.14 в 18:58

Силният дъжд в София е изпочупил клони на дървета на Симеоновско шосе, които са паднали и затрудняват движението в района. Това съобщиха за "Хоризонт" от МВР. В столичния квартал "Младост" няколко автомобила закъсаха в близо 15-сантиметровата вода, която заля булевард "Александър Малинов". Макар дъждът и градушката да продължиха по-малко от половин час, те предивикаха огромни задръствания в отделни части на София. До момента в полицията няма подадени сигнали за наводнени приземни помещения. 

12 сигнала са подадени в София за наводнени участъци в резултат на силния дъжд и градушка тази вечер. 25 пожарникари работят по отстраняването на щетите до момента. Наводнен е подлеза на зала "Универсиада", подлез в района на Руското посолство и подлез на булевард "Цариградско шосе". Наводнена е и отсечката под моста на гара Искър. Проблеми има и в районите Дружба и Бусманци. Има получени два сигнала за паднали дървета. Единият от тях е на улица "Слатинска",  а другия на Симеоновско шосе. От МВР уточняват, че няма пострадали хора.


Заради обилния дъжд, който се изля над част от София, от Столичната община съобщиха, че временно е отклонено движението на автобусните линии 8 и 14. Автобусите ще преминават от моста при гара Искър, по улица „Неделчо Бончев” и оттам по булевард „Христофор Колумб” и Искърско шосе двупосочно. Причината е наводнен участък под ж.п моста.Градският транспорт се движи със закъснения до 15 минути, съобщи Аврам Аврамов от Центъра за градска мобилност:


Автобусните линии 8 и 14 са отклонени от Бусманци по "Неделчо Бончев", "Христофор Колумб", Искърско шосе, гара Искър, районите "Младост", "Панчарево". Също заради проливния дъжд е затруднено движението на автобусните и тролейбусните линии в "Младост", в целия квартал. Всеки знае в този участък колко е трудно преминаването, когато има проливни дъждове в участъка под ж.п.моста на гара Искър. Опасно е за движението на автобусите.

По-рано днес гръмотевична буря с градушка и силен вятър връхлетяха Монтана. За по-малко от час паднаха 29 литра на квадратен метър вода. Около 40 минути продължи градушката с размерите на лешник. Минути след спирането на дъжда в районната служба "Пожарна безопасност и защита на селението" са постъпили повече от 30 сигнала за наводнени обекти. Вече започна отводняването на административни сгради в централната част на града.

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени