Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Бареков иска предсрочни избори на 26-и октомври

Снимка: БГНЕС

Предсрочните избори трябва да се проведат на 26-и октомври. За това настоя лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, който започва разговори с всички политически сили, излъчили евродепутати. Коалицията е изпратила и писмо до президента Росен Плевнелиев за започване на консултации за съставяне на служебно правителство.

Лидерът на "България без цензура" поиска предсрочни избори и служебен кабинет с участието на спечелилите евроизборите политически сили.

Съветвам господата Орешарски, Станишев и Местан да не си натискат парцалите, а просто да поканят основните политически сили в страната. България вече има нова политическа карта. На нея като сериозен фактор е нашето движение. И заедно да определим кога, как и любимият ви въпрос кой, каза Бареков.

Според Николай Бареков, служебният кабинет дотогава ще трябва да е съставен от разговорите с всички партии и съдействието на президента при изпълнение на няколко условия.

Законът за чисти ръце, така че нека господин Борисов да не се прави на ни чул, ни видял, а да сяда, да запрята ръце и да чете този закон. Второто ми условие е социална политика. Ние не сме нито леви, нито десни. Искаме да се инвестира в българските граждани, обясни той.

Бареков беше категоричен, че заедно с депутатите си в парламента ще подкрепят вота на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски.

Да правят сега ремонт на кабинета е като да разместват мебелите на "Титаник". Корабът вече се е напълнил с вода, потъва и те правят ремонт. Какво ще следва - ще се гласува така, че ясно да стане, че "България без цензура" е против това правителство. Т.е. ние ще подкрепим вота на недоверие. Смятам, че темата е цинична, защото и предишните си отидоха заради тези издънки в енергетиката. Каквото можем като депутати, ще съберем, ще организираме и ще гласуваме за свалянето на кабинета "Орешарски", каза Николай Бареков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна