Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бареков: Изборите да бъдат на 26-и октомври, за да може новият кабинет да направи Бюджет 2015

Снимка: БГНЕС

Изборите трябва да бъдат на 26-и октомври, за да може новият кабинет да направи бюджета за следващата година, заяви пред "Хоризонт" Николай Бареков от Коалиция "България без цензура":

Измежду тримата, които можеха да вземат това становище за предсрочни избори – Станишев, Орешарски и Местан, Местан се оказа най-хитрият, може би и най-умният. Това за нас не е новина. Ние от миналата седмица сме в бойна готовност – нашите структури работят вече по анализа на следизборната ситуация и работим по съставянето на листите за народните представители.

Ще ви кажа само, че ние се разминаваме донякъде с анализа с господин Местан -  нашата дата е 26-и октомври.

Бареков подчерта, че структурите им са в политическа бойна готовност и работят по съставянето на листите за народни представители.

Ние желаем новото правителство да бъде правителство, което ще има опратвивната възможност да си направи бюджета за следващата година. Ако изборите са края на ноември - началото на декември, както Местан предлага, това означава, че новото правиелство ще трябва да разполага със стария бюджет, което прави тези избори изнасилена работа. Така че наистина ще помоля президента, още един път да събере големите партии при него и да изработим заедно становище кога да бъдат изборите.

Бареков смята, че има чуваемост на тезите на ББЦ и приветства Местан, ГЕРБ и Реформаторския блок.

БСП са единствените изненадани, но, какво да ви кажа, господин Станишев беше една политическа куртизанка в ръцете на ДПС и очевидно така ще приключи своя политически път.

Бареков споделя оценката на Иван Костов, че отдясно са ГЕРБ и Реформаторския блок, отляво е БСП, ББЦ е по средата и това ще бъде непреодолимият фактор в следващия парламент, но смята, че е рано да се говори за бъдещи коалиции и партньорства с другите партии: Нека народът да ни подреди и тогава.

Интервюто на Даниела Големинова с Николай Бареков можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени