Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

26 футболисти тръгнаха с ЦСКА за първия лагер в Боровец

Стойчо Младенов
Снимка: БГНЕС



С три нови попълнения вицешампионът ЦСКА започна подготовка тази сутрин. Играчите се събраха на стадион "Българска армия" и се отправиха към комплекс "Царско село", където преминаха задължителните медицински прегледи, а в късния следобед 26 от тях тръгнаха за първия подготвителен лагер на Боровец. Ветераните Александър Тунчев, Мартин Камбуров и Маркиньос са сигурните нови попълнения в селекцията на ЦСКА за момента. Тунчев и Камбуров вече подписаха своите договори, очаква се в близките дни същото да стори и Маркиньос. 

Знаете програмата ни - първият етап е в Боровец и ще ви помоля да не ни безпокоите. На 21-ви юни е първата ни контрола и тогава ще имате пълна свобода на действие. Това бяха първите думи към журналистите на старши треньора на ЦСКА Стойчо Младенов на пресконференцията на открито - пред стадион "Българска армия", продължила 11 минути.

На въпрос за промените в отбора старши треньорът на ЦСКА отговори:

Напуснаха ни седем състезатели, сега взехме Камбуров, Тунчев. Очакваме още един халф и един централен нападател и с това селекцията ще приключи. Искам минимум един централен нападател, а по-добре - двама централни нападатели. Надявам се през следващата седмица да имаме повече информация за трансферите.

На въпрос на журналист дали има интерес към Радослав Димитров, който бе освободен от "Славия", Стойчо Младенов отговори:

Нямаме интерес към всички имена, които се въртят в медийното пространство.

Запитан какво е бъдещето на капитана и полузащитника-ветеран Тодор Янчев в ЦСКА, Стойчо Младенов отговори:

Тодор Янчев ще бъде играещ помощник-треньор. Той вече помага много за адаптацията на новопривлечените.

Стойчо Младенов така коментира факта, че петима юноши на клуба започват подготовка с първия отбор на ЦСКА в Боровец:

Това показва тенденцията да даваме път на младите.

На традиционния въпрос за новия сезон Стойчо Младенов каза:

Нямаме нито план-минимум, нито план-максимум. Имаме приоритет между три и пет години какво трябва да се случи. Става въпрос за база, стадион и финансова стабилност. ЦСКА ще продължава да се бори във всеки един мач за победа и само за победа. В края на сезона ще се види на кое място сме се класирали. Не искам да се създава прекалено голямо очакване от отбора. Не искам да има напрежение

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени