Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима души са ранени след стрелба между ромски фамилии в Долна баня

Снимка: БГНЕС

Стрелба и трима ранени е имало тази нощ в Долна баня. По информация на "Хоризонт" инцидентът е станал след скандал между 2 ромски клана.

В момента в района се провежда масирана полицейска операция. Изпратени са много екипи на полицията. В част от къщите се провеждат претърсвания. Районът е изцяло отцепен от екипи на МВР.  Това е поредният скандал между ромски кланове в района на Ихтиман, след като преди близо месец имаше масово сбиване с над 300 души. 

В началото на миналата година МВР задържа няколко души от ромските кланове заради опасност от конфликт между тях. В края на 2013-а г. баретите бяха изпратени да спрат разрастването на саморазправа между същите две фамилии. Тогава разследването установи, че конфликтът между двата клана в Долна баня е траял повече от две години. Всяка от фамилиите е имала тартор. Лидер на едната е 52-годишен мъж, известен като Графа, а на другата - двама братя на 47 и 49 години. В проведената тогава операция бяха проверени и сигнали за кражби на огнестрелни оръжия, извършени на територията на Костенец и Долна баня. При акцията бяха открити и изети автомат "Калашников" с приклад и три пълнителя, както и пушка тип помпа, пистолет "Валтер" и ловна пушка. Бяха иззети и голям брой боеприпаси.

Днешната акция на МВР ще продължи през целия ден. От МВР уточниха, че подробности ще бъдат дадени по-късно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна