Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: Подменят се не просто кадри, а се реставрират кадрите на ГЕРБ на всички нива

Снимка: БГНЕС

Служебното правителство е на път да счупи един рекорд, като за две седмици ще подмени кадри в такива размери, в които го направи правителството на Пламен Орешарски за година и два месеца. Не е работа на служебното правителство да се занимава със самоцелни подмени на кадри на всички нива. Това коментира в предаването "Неделя 150" Мая Манолова от БСП.

Служебното правителство има две задачи – да подготви честни избори и да решава текущи въпроси. Виждаме, че овластеният протест прави всичко, срещу което самият той протестираше, докато беше на улицата по безогледен начин. Подменят се не просто кадри, а се реставрират кадрите на ГЕРБ на всички нива. Това служебно правителство очевидно няма да изпълни най-важната си задача – тя е да подготви честни избори, което означава, че то трябва да бъде политически неутрално и равно отдалечено от всички политически сили. На практика инвазията на кадри на ГЕРБ на всички нива означава едно-единствено нещо, че тази партия ще получи предимство на предстоящите избори, нечестно предимство, което ще се отрази и на начина, по който се провеждат изборите и е възможно на крайния резултат
.

Мая Манолова каза още: Аз съм сигурна, че това безцеремонно и незаконно подменяне на кадри и връщане без избори през задния вход на ГЕРБ на власт, ще постигне обратния ефект.

Цялото интервю на Лили Маринкова с Мая Манолова чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени