Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

О. Минчев: Близнашки дължи обяснения за разногласията си с президента по въпросите на националната сигурност

Снимка: БГНЕС

Стратегията: "Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана", за която говори министърът,  на практика е опит преди срещата на високо равнище на НАТО в Уелс България да направи коректна дефиниция на тези предизвикателства пред националната си сигурност, с които се сблъсква в настоящата много динамична международна ситуация. Това каза за предаването "Нещо повече" на "Хоризонт" политологът Огнян Минчев.

Президентът, който е принципал на служебното правителство, застава зад формулировката на документа, публикуван от Министерството на отбраната, а премиерът е против част от тях. Тук се появява въпросът чий премиер е премиерът Близнашки, тъй като по статут служебният кабинет е пряка функция на президентската власт. Мисля, че г-н Близнашки дължи обяснения на българското гражданство за това какви точно разногласия има с президента Плевнелиев по въпросите на националната сигурност.

За да свърши един документ реална работа, той трябва да е откровен документ, коментира Минчев. Според него страната ни не може да бъде дълго в нееднозначна позиция между Евроатлантическия алианс и Русия.

Подробности можете да научите от прикачения звуков файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна