Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В помощ на хората без дом за трети път се провежда кампания „Изплети топлина“

Снимка: БГНЕС

В помощ на хората без дом за трети път се провежда  кампания „Изплети топлина.

"Изплети топлина" е кампания без бюджет, в която дарителите инвестират единствено труда и времето си чрез изплитането на шапки, шалове и ръкавици за хората без дом. До момента доброволци в кампанията са жените от Сливенския затвор, сестрите от орден "Майка Тереза", домове за възрастни хора от цялата страна, българи от чужбина и всички български производители на прежда, обясни  Лиляна Вутова, организатор на кампанията и изпълнителен директор на фондация "Има начин":

В кампанията тази година е това, че за първи път ще дадем възможност на хората да ни подкрепят чрез дарения. Материалите са жизнено важни за нас. Те ще могат да го направят в определени магазини в страната. Други акценти в кампанията са плетенето на открито, което ще бъде адресирано до мъжете. Вярваме, че това е така, не само за мъжете, а и за всички млади хора, които все още не са се ориентирали към това, като хоби. В кампанията ще бъде и премиерата на един документален филм, който сме заснели. И едно събитие, което организираме съвместно с „Мрежа от хлебни къщи“, където в няколко града в България ще плетем, ще месим хляб, ще се завърнем към нещо, което вярваме, че е в кожата, в гениите и в кръвта ни.

Премиерата на филма "Вяра от нишки", създаден специално за кампанията ще бъде в началото на месец октомври. "Изплети топлина" ще продължи до края на декември, а всеки, който желае да се включи в кампанията може да го направи като изплете топли дрехи за нуждаещите се.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна