Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18 депутати, избрани в два района, трябва да подадат заявление за предпочетената листа

Снимка: БГНЕС

В рамките на днешния ден, 18 от избраните за депутати в 43-то Народно събрание от два избирателни района трябва да подадат в ЦИК заявление, в което да посочат в коя листа желаят да останат. Утре Комисията ще излезе с решение по заявленията.

От ГЕРБ в два района са избрани Бойко Борисов, Десислава Атанасова, Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Милена Дамянова и Цветан Цветанов. От БСП - Лява България единствено Михаил Миков е избран от две листи. За ДПС Делян Пеевски трябва да избере между Пазарджик и Стара Загора, другите депутати с класиране в два района са Йордан Цонев, Камен Костадинов и Лютви Местан. При Реформаторския блок избор трябва да направи Атанас Атанасов. При Патриотичния фронт - Валентин Касабов, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов. В „Атака“ единствено Волен Сидеров е избран в два района, а при АБВ това са Борислав Борисов и Ивайло Калфин.

В случай, че кандидатът не подаде писмено заявление, Централната избирателна комисия го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна