Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж загина при инцидент с асансьор в София

| обновено на 19.10.14 в 13:11
Снимка: Росен Ракаджиев

Асансьорът, в който снощи загина мъж, е бил проверен само преди два дни. Експерти и живеещи в блока в столичния квартал "Гео Милев" определят инцидента като нещастен случай. Днес криминалисти извършиха повторен оглед на съоръжението.

Минути след 22.00 часа снощи, 53-годишният Евгени Добренов и 71-годишната Венета Симова се качват в асансьора. Те са били на гости на свои близки в жилищната кооперация, намираща се на улица "Едисон" 27 в столицата. След като натискат копчето, за да слязат, асансьорът засяда между третия и четвъртия етаж на блока. Двамата се обаждат на техниците, чиито номера пише на бележката, залепена в кабината. Получават уверение от фирмата по подръжка, че аварийният екип ще дойде след минути. Докато чакат обаче, на възрастната жена и става лошо. 53-годишният Евгени решава да излезе от асансьора сам и да измъкне спътницата си. Подхлъзва се, пада в шахтата и загива на място. Хора, живеещи в същия блок разказаха днес, че става дума за нещастен случай.

Минути след това на място пристигат екипите на фирмата по подръжка, полиция и линейки. Венета Симова е откарана в болница с хипертонична криза. И първият, и вторият оглед на полицията показват, че става дума за нещастен инцидент. Същото потвърди и собственикът на фирмата, подържаща асансьора:

Няма никакъв проблем. На 17-и, в петък, има извършена проверка на асансьора - книги, всичко го доказват. Никаква техническа неизправност не става. Просто те са заседнали в асансьора и са тръгнали да си излизат. Просто не се касае за техническа неизправност, а не са изчакали аварийните екипи; тръгнали са да се вадят сами.

За момента не става ясно обаче защо асансьорът е заседнал, след като е бил в добро техническо състояние.

През месец август една жена загина, а друга беше ранена, след като асансьор падна в шахта в столицата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна