Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След силния снеговалеж сега щатът Ню Йорк очаква наводнения

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Снеговалежите в североизточните американски щати намаляват, съобщават синоптиците, но възниква нова опасност с очаквания този уикенд дъжд и топенето на снега. Властите в щата Ню Йорк се опасяват, че е възможно някои сгради да се срутят, тъй като дъждът ще увеличи тежестта на натрупалия се по покривите им сняг. Повишаването на температурите засилва опасността от наводнения:

Затоплянето ще предизвика топене, топенето - вода, а водата- наводнения. Колко силни и къде е трудно да се каже, предупреди губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо.

За целта се вземат всички необходими мерки -допълнителен брой помпи, лодки, високопроходими автомобили, чували с пясък, извикана е кавалерията. Снежното време обаче наложи да бъдат отменени някои спортни събития.

Щатът остава парализиран от рекордните снеговалежи. Само в Бъфало падналото за три дни количество сняг се равнява на обичайното за цяла година. На места снежната покривта достига почти 2 метра и половина. Снежните бури отнеха живота на 13 души предимно от измръзване и сърдечни удари.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени