Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брендън Роджърс: Идваме с много сериозна мотивация

Брендън Роджърс
Снимка: Дневник

Брендън Роджърс похвали "Лудогорец" пред утрешния мач между българския шампион и английския "Ливърпул" от груповата фаза на Шампионската лига. Мениджърът на петкратния европейски шампион изтъкна умората за причина, поради която не се е състояла тренировка на отбора на стадион "Васил Левски".

"Лудогорец" изненада отборите в тази група. Може би не взеха точките, които би им се искало, с оглед на мачовете, които изнесоха. Технически те са добри и разполагат с класни футболисти. Тренирахме тази сутрин и исках да дам повече време за почивка на футболистите. Знаех, че ще пристигнем тук много късно и не исках да рискувам играчите да бъдат изморени по време на заниманието, заяви Роджърс на официалната пресконференция.

Специалистът похвали "Лудогорец" Разград за силния мач, изигран на "Анфийлд" през септември. Тогава "червените" победиха драматично с 2:1. "Лудогорец" изнесе силен мач на "Анфийлд". През уикенда взе добър резултат и в първенството, така че трябва да излезем на терена без никакво подценяване. Идваме с много сериозна мотивация и знаем, че ако нещата се получат, ще постигнем добър резултат, каза още мениджърът на "Ливърпул".  

Специалистът е сигурен, че собствениците на "Ливърпул" го подкрепят въпреки слабото представяне на тима в първенството на Англия. Не съм говорил със собствениците, но те винаги са ме подкрепяли. Затова дойдох в този клуб. Фокусът ми в момента е само към това да върна "Ливърпул" по пътя на победите. Може да се променят нещата, работим всекидневно за това. Отдавна не сме били на нивото, на което трябва да бъдем. Трябва да гледаме единствено в настоящето, да не мислим много за миналото, категоричен бе северноирландският специалист.

Той защити капитана на отбора Стивън Джерард, който често е критикуван за представянето си. Не е честно Джерард да бъде оценяван по този начин. Той е най-добрият ни играч. Миналият сезон отбеляза 15 гола и още толкова асистенции. Нямам никакви сантименти, когато избирам състава, завърши Роджърс.


Какво още сподели наставникът на "Ливърпул", може да чуете звуковия файл


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна