Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирват бившия председател на ДАНС Петко Сертов

| обновено на 08.12.14 в 14:34
Снимка: БГНЕС

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов се издирва от Столичната полиция. От петък миналата седмица Сертов е в неизвестност, след като е напуснал дома си. 

По информация на "Хоризонт" СДВР издирва Сертов по молба на съпругата му. Преди да излезе, той е оставил мобилните си телефони вкъщи и от тогава няма връзка с него. Засега информацията не се потвърждава официално от МВР.

Петко Сертов беше председател на ДАНС веднага след неговото създаване по време на правителството на Сергей Станишев. Не е ясно каква е причината за изчезването му, както и в каква посока е поел с лекия си автомобил.

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков потвърди, че бившият председател на ДАНС Петко Сертов е изчезнал и е обявен за национално издирване.

Засега по случая не се съобщават подробности, освен, че съпругата на Сертов е подала искане за издирване, след като бившият шеф на ДАНС не се е прибрал. Вучков обясни:

Наистина от събота преди обяд, по молба на съпругата на г-н Сертов, той е обявен за национално издирване. От петък от 18 часа той е в неизвестност. Всички необходими професионални действия са предприети. Предполагам, че до ден-два ще имаме по-голяма яснота накъде отиват нещата.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени