Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП остро разкритикува работата на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори

Снимка: БГНЕС

Избирането на Симеон Милев за член на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори стана повод за остри критики от групата на БСП в парламента към работата на комисията.

Депутатът Георги Кадиев коментира, че контролният орган не работи ефективно и попита председателя на комисията Ваня Донева, какво се случва с одитора на КТБ и дали ще бъде отнет лицензът на KPMG.

Какво се случва с одитора на КТБ KPMG? Шест месеца вече минаха, откакто започна проверката там – ще бъде ли отнет лицензът на KPMG, след като KPMG завери годишните финансови отчети на КТБ без никаква забележка, а ги няма пет милиарда лева? Вярно ли е, в едно интервю госпожа Донева каза, че одиторът KPMG ще бъде наказан с 20 хиляди лева? Не, не ми викайте "Айде, айде", защото ги няма пет милиарда. И тази институция е една от тези, които отговарят за това нещо.

Председателят на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова посочи, че след като приключи разследването, ще иска и изслушване на комисията за публичен надзор над регистрираните одитори. 

Симеон Милев заяви, че въпросът с КТБ е много сериозен: Аз нямам нито един лев в тази банка, но аз съм притеснен. Много важни неща искам да видя по отношение на проверките, които са направени, които вече са завършили.

Репортажът на Даниел Инков, излъчен в предаването "12 плюс 3", можете да чуете в звуковия файл.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени