Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник в Радиото

БНР Новини
12
Вокална група "Радиодеца"
Снимка: Кирчо Стоичков

Много са думите, казани за Коледа. На този ден всеки ще прибавя и своите. За неповторимия празник на душата, на благодарността към другите, които ни обичат и обичаме най-много - нашето семейство и верните ни приятели. А духът на Коледа и на чудесата, които се случват през тези дни на годината, са навсякъде около нас. В свежозеления дъх на елховото дърво, заблестяло с пъстротата на цветни украшения и светещи пламъчета. С топлотата на дома. С мириса на току-що опечена питка с паричка за късмет. С ронливата коричка на канелено-ванилов сладкиш и любими джинджифилови бисквитки с бяла като сняг глазура. Духът на Коледата е в онези шарени и разноцветни кутийки и чорапчета с подаръци за най-нетърпеливите - децата. Защото това е мигът на очакването. Днес всеки ще потърси в себе си искрата на добротата, на светлостта, на надеждата за по-хубави и спокойни дни. И ще вдигне очи, за да погледне към небето, към звездите, които светят по-ярко, за да ни очертаят верния път. Усещането за празничност се носи по въздуха.
Магията на празника се разкрива в усмивките на децата. Ей, заради тези детски усмивки и за да усетим заедно духа на Коледата, за осми път екип „Детски и младежки предавания” на програма „Христо Ботев”, събира в студиото своите малки приятели, готови да пеят, танцуват, свирят и играят. Светло Рождество Христово.

25 декември от 12.30 часа

Снимки: Кирчо Стоичков

Снимки в галерията на участниците: Вокална студия "Дъга", Вокално-театрална формация "Врабчета", театрално студио "Амадеус", 7-годишната Диана Чаушева от Националното музикално училище "Любомир Пипков" - София, Вокално-театрална формация "Талъсъмче", Вокална група "Смехоранчета", Вокална група "Радиодеца".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени