Eмисия новини
от 00.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 16,5 млрд. лв. са изплатени по програмите с европейско финансиране за периода 2007-2013 г.

Изплатени са над 16 милиарда и 500 милиона лева по програмите с европейско финансиране за периода 2007-2013 година. По оперативните програми, финансирани чрез Структурните фондове и Кохезионния фонд, на кандидатите с европроекти са изплатени над 11 милиарда и 800 милиона лева, а по програмите за развитие на селските райони и за рибарството са предоставени около четири милиарда и 700 милиона лева.

Прогнозираните загуби на евросредства са намалени значително. Очаква се по Оперативна програма "Околна среда" да не се усвоят около 22 милиона евро и още около 64 милиона евро по програмите за развитие на селските райони и за сектор "Рибарство".

Общо по оперативните програми трябва да бъдат изплатени и възстановени от Европейската комисия до края на следващата година почти два милиарда и 500 милиона евро.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.