Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засега е нормално движението по пътищата в Югозападна България

Движението по пътищата в Югозападна България е нормално, повечето от пътувалите в тази част от страната и в Гърция са се прибрали още вчера.

Пътищата в Югозапада са почистени и проходими, но мокри. В следобедните часове заваля дъжд, а в по-високите планински участъци - и сняг. Очаква се с рязкото понижаване на температурите в късните следобедни часове да има и заледявания. Машините за почистване и третиране на със сол и луга са в готовност и са базирани на опорните пунктове, потвърдиха от Областно пътно управление.

Движението по най-натоварените пътища Е-79 и през прохода "Предел" е нормално. Няма колони от автомобили или трудни за преминаване участъци.

Голяма част от почиващите в зимния курорт Банско и селищата наоколо избраха вчерашния ден за прибиране у дома.

На граничните пунктове с Гърция също няма интензивно движение засега, информираха от Гранична полиция. И там трафикът е бил по-голям през вчерашния ден.

Само час след влизане на забраната за движение на тежкотоварни автомобили на входа на Благоевград, в двете посоки полицейски екипи спряха 15 тир-а. Доста от шофьорите бяха чужди граждани и не знаеха за забраната. Това роди и идеята Българско национално радио като обществена медия да озвучава важната информация за движението по републиканската пътна мрежа на няколко езика.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени