Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джон Кери идва в България

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На път за Франция, американският държавен секретар Джон Кери ще направи кратко посещение в България на 15-и януари, четвъртък. Въпроси на глобалната сигурност, както и проблеми, свързани с енергетиката, ще са сред темите на разговорите му с българските домакини.

След критиките, отправени към администрацията на Барак Обама, че никой високопоставен американски представител не е присъствал на митинга в Париж, събрал в неделя около 40 високопоставени лидери и над един милион души, държавният секретар Джон Кери заяви от Индия, че тази седмица заминава за Париж. Там той ще има среща с френския външен министър Лоран Фабюс и ще отдаде почит към 17-те жертви от нападенията миналата седмица. На критиките той отговори, че те му приличали малко на заяждане, защото в шествието са участвали и американският посланик във Франция и много представители на американското посолство.

Според информация от Белия дом, по време на краткото си посещение в България американският държавен секретар Джон Кери ще обсъди сътрудничеството между двете страни относно сигурността, енергийните източници, както и двустранните търговски и инвестиционни връзки между САЩ и България.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна