Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбиха група за поръчкови убийства

Групата е заподозряна и в опита за убийство на Жоро Шопа

| обновено на 14.01.15 в 15:43
Снимка: БГНЕС


Голяма операция на "Криминална полиция" се провежда в София, поради което в някои части на столицата да има засилено полицейско присъствие. В столичния квартал "Бояна" бяха изпратени и специализирани групи за задържане. Разбита е престъпна група, която се занимава с различни престъпления, включително и с поръчкови убийства. Над 200 служители на МВР и прокуратурата участват в акцията. 11 адреса се проверени в различни райони на столицата. Освен с поръчкови убийства, групата се е занимавала с наркотрафик, побоища и палежи.

Предполага се, че групата е отговорна и за опита за убийство на Георги Семерджиев, познат като Жоро Шопа, който е сочен за дясната ръка на Евелин Банев- Брендо. Семерджиев беше прострелян близо до хотел в столичния квартал "Лозенец" миналото лято.
Заместник-главният секретар на МВР Георги Костов отказа да уточни колко са задържаните лица с обяснението, че те са повече от петима. Според източници на "Хоризонт", задържаните са точно 10. Костов посочи, че операцията продължава и повече подробности ще станат известни след приключването й. Сред задържаните е и Мила Георгиева, доведена дъщеря на бившия ръководител на "Митниците" Христо Кулишев.

Рано тази сутрин при друга акция екипи на СДВР са проверили няколко хостела в столицата. Акцията е била свързана с контрол на нелегалните бежанци у нас. При проверката обаче не са установени незаконно пребиваващи в столицата.

Още по темата чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна