Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистките на "Дунав" се класираха за полуфинал в турнира за Купата на България

"Дунав"
Снимка: БГНЕС

Баскеболистките на "Дунав" победиха гостуващия "Рилски спортист" със 74:54 (24:13, 19:18, 18:10 и 13:13) във втория мач от четвъртфинала за Купата на България. Така след втори успех в серията русенки се класираха за полуфинала в турнира, където ще срещнат отбора на "Хасково". Както е известно, в първия мач от четвъртфиналната фаза "Дунав" надделя над "Рилски спортист" в Самоков със 76:48.

В срещата снощи Георги Божков избра първи за дунавки да играят Виолина Кочева, Жаклин Златанова, Тамара Баич, Деляна Коева и Кристина Сантяго, като заради травми за домакините участие в срещата не взеха Радостина Димитрова и Зорница Костова. Отборът на "Рилски спортист" започна в състав Вероника Джикова, Ива Терзиева, Цветелина Николова, Александра Делчева и Клиандра Робъртс. Дунавки водеха през цялото време на мача, като още в първата част натрупаха преднина от 11 точки - 24:13. В останалите три четвърти състезателките на Георги Божков продължиха да доминират на терена и победиха отбора от Самоков със 74:54.

За отбора на "Дунав" със 17 точки се отличи Тамара Баич, а Кристина Сантяго отбеляза 16. От "Рилски спортист" най-полезна бе Теодора Динева, която вкара 21 точки, а Ива Терзиева добави 10.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени