Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третото издание на кариерния форум за българи в чужбина ще се проведе в Лондон и Франкфурт

Снимка: БГНЕС
В края на седмицата ще се проведе третото поред годишно издание на кариерния форум за българите, които живеят и работят в чужбина. Изложението ще се състои във Великобритания и Германия. Повече от 30 български компании ще представят професионални възможности за връщане на българите тук.

Според социологическо проучване близо 2 милиона българи живеят в чужбина като 3/4 от тях в ЕС. Целта на изложението е голяма част от тях да се запознаят с условията за професионална реализация в България чрез представянето на водещи български компании от различни сектори на икономиката, да проведат кратко индивидуално интервю с представител на участващите изложители, да научат повече за работната среда в България и да участват в семинари за изготвянето на автобиография и мотивационни писма, за да намерят смисъл и възможности за кариерно развитие обратно в родината.

Сред тазгодишните изложители са фирми от сферата на информационните технологии, банкирането, авиоиндустрията, клиничните изследвания, машиностроенето и образованието. Очаква се изложението да посетят над 500 студенти и млади професионалисти. Поради големия интерес тази година изложението ще се пренесе от Лондон и във Франкфурт през следващия месец.

Това е единственият по рода си кариерен форум, създаден от и за български студенти и млади професионалисти в чужбина. Инициативата се осъществява с подкрепата на посолството на България в Лондон. Миналата година 350 души са посетили форума, на който са се срещнали с представители на 19 компании. Над 60 % от фирмите са намерили търсените от тях служители и стажанти.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени