Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва националната информационна кампания за възможностите на оперативните програми

Започва Национална информационна кампания за оперативните програми през периода 2014-2020-а година. Водещи в разясняването на новите програми ще са 28-те информационни центъра за популяризиране на кохезионната политика на Евросъюза в страната. Целта е да се идентифицират нуждите на гражданите и да се обвържат с реални възможности.

През първия етап, който ще продължи близо три седмици, екипи от информационните центрове ще посещават общини от областта и чрез открити приемни ще търсят мнението на гражданите за това какво искат да променят в своето населено място с европейските пари.

Предложенията ще се събират с попълване на специална анкетна карта. Във втората фаза, в края на месец април, след като се анализират резултатите от допитването, ще се отличат най-често срещаните предложения за усвояване на европарите. Така ще се потърсят и потенциални бенефициенти.

Освен чрез посещение на откритите приемни всеки, който желае, може да се включи в анкетното проучване, като попълни формуляр и го изпрати на електронния адрес на областния информационен център, покриващ населеното място, към което се отнася предложението.

Плановете на правителството са през тази година да бъдат усвоени над 1 милиард лева от евросредствата за новия програмен период.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени