Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ямболският окръжен съд гледа делото за грабежа пред Общинска банка

За днес в Ямболския окръжен съд е насрочено делото за грабежа пред Общинска банка. По време на маскарадния фестивал "Кукерландия" миналата година беше нападнат и обран инкасо служител, пренасял дневния оборот от Община Ямбол до трезора на банката.

Окръжната прокуратура в Ямбол обвини за грабежа четирима младежи от Сливен и Ямбол. Като основен извършител е сочен 18-годишният вече Стоян Данев от Сливен. Според обвинението, той е взел от охранителя  81 646 лева. На другите трима подсъдими е повдигнато обвинение за подбудителство и съучастничество в извършването на грабеж в особено големи размери.

Най-малкият участник е обвинен като извършител, защото той е издърпал чантата с парите от ръцете на инкасо служителя. Отнетата сума е дневният оборот на община Ямбол и е трябвало да бъде пренесена до трезора на банката, която се намира на около 30 метра от сградата на общината.

За организатор на обира е сочен 29-годишният Нилян Русев, който по това време е служител на фирма, сключила договор за охрана на общината. Той е присъствал на грабежа, защото съпровождал инкасо служителя  до трезора на банката. Според показанията на двамата младежи от Сливен, те видели, че Нилян си държи телефона на ухото, което било знак да действат. Единият грабнал торбата с парите и избягали към колата, където ги чакал четвъртият участник.

Грабежът беше извършен на 5-и март, а извършителите бяха задържани в края на същия месец. В тях бяха открити 33 000 лева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени