Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дело за грабеж започна в Ямболския окръжен съд

Дело за грабеж в особено големи размери започна в Ямболския окръжен съд. Престъплението е извършено пред община Ямбол на 5-и март миналата година.

Окръжната прокуратура в Ямбол обвини за грабежа четирима младежи от Сливен и Ямбол. Като основен извършител е сочен 18-годишният вече Стоян Данев от Сливен. Според обвинението той е взел от охранителя 81 646 лева. На другите трима подсъдими е повдигнато обвинение за подбудителство и съучастничество в извършването на грабеж в особено големи размери. Най-малкият участник е обвинен като извършител, защото той е издърпал чантата с парите от ръцете на инкасо служителя. Отнетата сума е дневният оборот на Община Ямбол и е трябвало да бъде пренесена до трезора на банката, която се намира на около 30 метра от сградата на общината. 

За организатор на обира е сочен 29-годишният Смилян Русев, който по това време е служител на фирма, сключила договор за охрана на общината. Той е присъствал на грабежа, защото съпровождал инкасо служителя до трезора на банката. Грабежът беше извършен на 5-и март миналата година, а извършителите бяха задържани в края на същия месец. В тях бяха открити 33 хиляди лева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени