Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и реформаторите ще подкрепят Мустафа Аликанов на балотажа в Сърница

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ и Реформаторският блок ще подкрепят на балотажа в Сърница кандидата за кмет от ГЕРБ Мустафа Аликанов. Това обявиха в кулоарите на Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и лидерът на реформаторите Радан Кънев. Аликанов е втори по брой гласове след претендента на ДПС Неби Бозов. Кандидатът на реформаторите Кемал Тинев остана трети на първия кръг на местния вот.

Изборите в община Сърница задават модела на обща подкрепа между реформаторите и ГЕРБ. Всяка партия ще издига собствен кандидат, но при достигане на балотаж от един от тях другият коалиционен партньор ще даде подкрепата си за него, каза Цветан Цветанов.

Действително едни опоненти в предизборната кампания само допреди няколко дни днес те могат да си стиснат ръката пред вас и да покажат, че бъдещето на община Сърница минава със съвместното управление заедно между ГЕРБ и Реформаторския блок, обясни Цветанов.

И разпределението на общинските съветници дава ясен знак за това как ще се формира мнозинството в Сърница, предрече Цветанов.

То ще бъде формирано с четиримата общински съветника на ГЕРБ, с двамата общински съветника на  Реформаторския блок, с 6 срещу 5 и ще можем действително да очертаем перспективата и бъдещето за най-младата община в България, обясни Цветанов.

В неделя на изборите в Сърница се счупи митът за монопола на Движението за права и свободи върху вота на българските мюсюлмани, както и митът за ксенофобския характер на настоящото управление на страната. Община Сърница ще бъде управлявана по силата на това мнозинство в общинския съвет от ГЕРБ и Реформаторския блок съвместно, заяви лидерът на реформаторите Радан Кънев.

Ще се разчита и на 27-те гласа за БСП, които са получени на местния вот в Сърница.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени