Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Благовещение „Тоника-Домини“ правят концерт „Спомен за Гого“

БНР Новини
Група „Тоника-Домини“
Снимка: личен архив

Предстои един от най-хубавите християнски празници – Благовещение. Този ден Красимир и Виолета Гюлмезови, заедно с Ева Найденова, избраха, за да почетат паметта на техния колега и приятел Георги Найденов – Гого от „Тоника“, така и към Иван Христов, също починал музикант от тази група. Като партньори на сцената и в живота, Ева и Гого изпяха прекрасни песни с много свои колеги във формациите „Домино“, „Тоника СВ“ и „Фамилия Тоника“. На 25 март, Ева Найденова в компанията на своите приятели от дует „Шик“ – Краси и Вили Гюлмезови се събират като „Тоника-Домини“ и ще направят голям концерт в НДК в София.

В зала №1 публиката ще чуе освен хитовете на тримата изпълнители, така и песни от техния съвместен нов проект, с името „Спомени за Гого“. В него Краси Гюлмезов е направил различни аранжименти на някои от обичаните песни като „Ладо ле“, „Здравей, как си, приятелю“ и други.

Този концерт искаме да се превърне наистина в една блага вест за нещо хубаво и добро, независимо, че е тъжен поводът – споделя Ева Найденова. Но за мен и моите приятели Гого е жив. Чакаме музикалното събитие на 25 март с нетърпение, много се вълнуваме. Тримата заедно взехме решение да го направим, като искахме да бъде подплатен и с албум. Концертът сега има и благотворителен характер – част от събраните средства ще отидат за здравно подпомагане на малки деца и бебета.

Красимир Гюлмезов, освен с творческата част, се занимава и с организацията на  концерта. Повече за програмата ще разберем от него:

Всички изпълнители ще изпеем повече от двайсет и пет песни. Част от тях са от репертоара на „Тоника“, има и от дует „Шик“. Поканили сме и интересни гост-музиканти, като Веселин Маринов и Нели Рангелова. От младото поколение ще участва певицата Нора Караиванова. Тя направи нова версия на песента „Бургаски вечери“. И още сме поканили Любена Нинова и Лили Пенчева – много талантливи певици. Така правим преход между поколенията в музиката и мисля, че е значимо събитие и за нас, и за тях. Успях да подбера екип от прекрасни музиканти като Цветан Недялков, Иво Звездомиров и други много добри инструменталисти. Аз исках да работим с тези от тях, които наистина обичат и харесват това, което ние тримата правим. Ако не се прави изкуство от сърце, то не се получава.  Концертът ще бъде заснет от БНТ и излъчен на Великденските празници. Има голям интерес към него от хората и билетите са почти изкупени.




„Тоника Домини“ предвижда да направи национално турне в по-големите градове на страната, за да представи новия си албум. А в края на годината музикантите имат покана да пеят пред българските ни сънародници в САЩ и Канада.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени