Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Първо студио на Радио Пловдив ще звучи бразилска самба на родопски диалект

| обновено на 28.03.15 в 08:24

С  „Малко театрален концерт“ на творческия тандем Мая Новоселска – Антони Дончев на 28 март от 18.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив се открива четвъртият сезон на „Камерна сцена Пловдив“.

В този „Малко театрален концерт“ Мая и Антони изпълняват свои любими джазови теми по начин, комбиниращ в себе си на пръв поглед несъвместими реалности. 

Мая пее с родопски диалект в ритъма на бразилска самба, използва преведени от португалски текстове на песните, които звучат като поезия, изпълнява родопски мотиви в бразилски ритми. Актрисата пее, играе, рецитира, смесвайки музика, слово и танц от различни култури, обединени в оригинални джазови импровизации. 

Съчетанието между свободата, с която Мая борави с музикалния материал, и артистизма в подхода на Антони към познатите и обичани музикални теми е в основата на творческия им замисъл. 

С яркото си и неповторимо присъствие актрисата не само пее, а използва и нетрадиционни начини за музициране. Пианото на Антони Дончев играе с разнопосочните й прояви на сцената, за да ги обедини в един вълнуващ и впечатляващ Малко театрален концерт .

Концертът им е част от пролетния, четвърти поред, сезон на проекта „Камерна сцена Пловдив“, чийто автор е джазменът Петър Салчев. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна