Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Илиев: По-добрата част от човечеството посещава театъра

Младите актьори да си поставят цел – да бъдат съвършени, призовава носителят на наградата „Икар-2015“ за „Чест и достойнство“

2
Снимка: Архив
В Световния ден на театъра в студиото разговаряме с актьора Стефан Илиев, часове преди да получи наградата „Икар-2015“ за „Чест и достойнство“ от Съюза на артистите в България.
През дългогодишната си практика на театрална сцена нашият гост има изиграни над 70 роли в театъра и повече от 40 в киното. Стефан Илиев, когото приятели и колеги наричат Чечо, освен като актьор е известен и като дългогодишен председател на Съюза на артистите в България, затова с него коментираме предизвикателствата пред актьорската професия, но и и нейното съчетаване с управленски функции.
На достолепна възраст и със солиден актьорски опит, той споделя, че всеки артист трябва да бъде устремен в прецизността, за да се задържи на сцената и в сърцата на публиката. Категоричен е, че формите на театралното изкуство се променят, но актьорите трябва да бъдат постоянни в творческите си търсения.
Чуйте кои съвременни артисти отличава самият Стефан Илиев, какво е мнението му за телевизионните сериали, защо е благодарен на Стефан Данаилов и какво е усещането му като носител на наградата „Икар-2015“ за „Чест и достойнство“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия