Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открити са още останки от човешки тела под срутения хотел "Вероника"

| обновено на 09.04.15 в 23:25
Екипите, които разчистват района на срутения хотел в курортен комплекс "Слънчев ден", са намерили останки от човешко тяло. Това е третото тяло, което бива открито под руините. Първоначално, веднага след рухването на сградата бяха намерени останките на един човек. Тази вечер за около час и половина бяха открити още две тела на мъже в котелното. По предварителна информация има още един изчезнал, който се издирва.

Главен комисар Тихомир Тотев, директор на областната дирекция "Противопожарна и аварийна безопасност" увери, че екипите ще продължат да работят през цялата нощ. Той заяви, че се надява утре до обяд да имаме вече и конкретни резултати.

Вече 24 часа продължава операцията по разкопаването на срутилите се части от сградата. Благодаря на всички, които съдействаха в тези часове. Естествено на "Пожарна безопасност и защита на населението", на Българския червен кръст, на всички други екипи, които взеха участие в този процес. Към момента вече се копае на ниво сутерен на сградата. Преди малко беше открито едно от телата на издирваните. В момента полицията провежда своите следствени действия, след което ръчно ще се продължи дейността. Осигурен е денонощен режим на работа на екипите и на техниката, така че ще се продължи, докато всички, които се издирват бъдат идентифицирани и намерени, обясни кметът на Варна Иван Портних.

Не беше допуснато в останките да влязат близки на изчезналите, които настояваха да помагат за разчистването, тъй като има опасност от нови срутвания. Голямата срутила се строителна маса просто се прехвърля от едната на другата страна на терена, за да се пресява и да се внимава, ако бъде открит човек в нея. Близките заявиха, че не могат да си позволят съдебни искове, докато собственикът на една от фирмите-подизпълнители "Дигинг" Георги Георгиев, е богат човек, и, според тях, няма да получи нужното наказание.

По-рано стана известно, че Георгиев е арестуван във връзка със срутването на хотел "Вероника". Това обяви кметът на Варна Иван Портних. Местните хора твърдят, че Георгиев е накарал работниците да започнат да рушат стоманено-бетонната конструкция и е причинил инцидента със срутването. Георгиев е бил обявен за издирване и се е опитал да се укрие. Полицията го е задържала в селище във Варненска област.

Открита е и още една фирма, която е участвала като подизпълнител в разрушаването на хотела, т.е. вече фирмите, включили се в него, са четири. Разследването върви с бързи темпове и хората, които очакват информация за близките си, се надяват на справедливост.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна