Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Сандов: Би трябвало всички плажове да са "еко"

Тодор Георгиев: Трябва да се прави разлика между екоплаж и социален плаж

Снимка: БГНЕС

Идеята за екоплажове звучи красиво. Изказването на министър Павлова обаче беше малко не на място, защото явно не знаеше, че седмица по-рано беше подписала процедурата за концесия на плажа Корал, без да включва никакви подобни "извънредни условия", които тя нарича екоплаж.

Това каза за предаването "Хоризонт до обед" Борислав Сандов от партия "Зелените". Би трябвало всички плажове да са "еко" и това да залегне в договорите с концесионерите, допълни той: 

Два плажа отделно от останалите не ми звучи добре. Звучи ми като измъкване от ситуацията, в която попаднаха властите в България.

Тодор Георгиев от асоциация "Българско Черноморие" беше категоричен, че върху плажовете в България няма застрояване. Трябва да се прави разлика между екоплаж и социален плаж, допълни той и поясни, че поддръжката на плажа е скъпа дейност и трябва да се говори не само за чистене.

Ние сме обединение от независими хора, а господинът е политик. По Черноморието екоплажове имахме в началото на 90-те. Има международна програма, която се казва “Син флаг“. Всички плажове по морето бяха и участваха в надпреварата за син флаг.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени