Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекарите от "Токуда": Надяваме се, че Никол няма да има увреждания

| обновено на 29.04.15 в 14:27
Снимка: БГНЕС
Състоянието на новородената Никол, която беше бита от акушерка в болница "Софиямед", се подобрява. Това съобщиха от болница "Токуда", където бебето е настанено за лечение.

Резултатът от извършеното изследване с ядрено-магнитен резонанс е показал, че мозъкът на бебето се възстановява добре и бързо. Никол вече е извадена от кувьоз и сложена на термолегло. Лекуващите я лекари се надяват, че тя няма да има увреждания.

Детето е в добро състояние и се подобрява непрекъснато, каза за "Хоризонт" директорът на "Токуда" д-р Явор Дренски.

С радост мога да кажа, но без изненада, защото не е изненада за мен, състоянието на детето се подобрява значително. Вече имаме и доказателство за това, благодарение на високотехнологичното изследване. Имаме обективни доказателства за състоянието на мозъка, състоянието на мозъчния оток и хематомите, които са там, нещата се резорбират. Детето е в много добро състояние в момента, изведено е вече от кувьоз, на термолегло е, така че очаквам нещата да се подобряват все повече и повече. Искрено се надявам, че благодарение на спешните мерки, на бързата реакция, на бързия отговор на организма на детето, искрено се надявам, че няма да има последствия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!