Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна прожекция събира средства в помощ на бедстващите в Непал

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Екипът на "Банско Филм Фест" организира благотворителни прожекции в подкрепа на бедстващите хора в Непал след опустошителното земетресение там. Средствата ще бъдат изпратени целево на Непалската асоциация по алпинизъм. Лице на кампанията е алпинистът Боян Петров.

Кинопанорамата ще се състои в три дни. На 25-и и 27-и май в кино "Люмиер" от 19 часа и на 28-и май в НАТФИЗ. Това са филми, които специално сме подбрали за тази кинопанорама филми, свързани както с бита и културата на непалския народ, така и с различни експедиции, които са се случвали в Хималаите, включително и филмът за изкачването на Боян Петров миналата година, каза в интервю за "Хоризонт" Александра Петрова.

Двете земетресения в рамките на 10 дни в Непал събориха част от тази страна, каза Боян Петров. Според него трябва да се помогне на хората там, а помощта трябва да е пряка, с пари.

Парите ще отидат за подпомагане на семейства и села в планинските райони. След два месеца и половина аз заминавам пак за Непал и се надявам да видя, че нещо там се е възстановило, че те живеят отново, надява се алпинистът.

Разговорът с Александра Петрова и Боян Петров можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!