Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има засечен човек на камерите в Борисовата градина, вероятно свързан с убийството на Георги

| обновено на 09.06.15 в 12:23
Снимка: БГНЕС

Камерите в Борисовата градина са засекли човек, който вероятно е свързан с убийството на 16-годишния Георги Иванов. Това съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова на церемония, на която Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" получи 67 автомобила за гасене на горски пожари.

Последната информация, с която разполагаме е, че се работи най-активно със записите от камерите. Установено е лице, което отговаря по психопрофил на евентуален съучастник, извършител или свидетел на престъплението. Той трябва да бъде идентифициран и се полагат всички мерки за това. Не може да се каже още какъв е той. Той отговаря на психопрофила, засечен е на няколко от камерите, обясни Бъчварова. 

По случая с взрива в Анево Румяна Бъчварова допълни:

Прокуратурата продължава, много внимателно работи в Анево. Говорих с окръжния прокурор, който има грижата за тези разследвания. Надявам се да изясним изцяло ситуацията. 

По повод изтеклата нова информация за нарушения на Областната дирекция на полицията във Варна, Румяна Бъчварова каза, че още миналата седмица е назначена пълна проверка на дирекцията във връзка с твърденията на обвинени в джебджйски кражби за "полицейски чадър" над тях. Вицепремиерът допълни обаче, че софийското ръководство на полицията в морския град се ползва с подкрепа заради мнения, че може добре да се справи със ситуацията там.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!